Her viser vi en bakgård i Skien.

For vi satt i gang var gården gruslagt, murer laget av betong og det manglet trapper og trappetrinn. Konseptet var: å bruke til huset passende materialer, mest mulig naturstein som stablestein fra Lifjell og brukt gatestein. Murene ble fornyet med en tørrstablet mur av naturstein fra Lifjell. Samme stein ble brukt til å lage en terrengtrapp av massive trinn opp til plenen. For å gi bakgården mer grønt og farge ble det laget en plantekasse av tørrmur foran uthuset og en større mur. Den store muren ble samtidig dempet. Grusen ble erstattet med belegningsstein Aaltvedt Rådhus gråmiks. En større utfordring var en ønsket trapp opp til garasjen. Her ble det satt brukt storgatestein i opptrinn og brukt smågatestein i inntrinn, en bekvem trapp og en svært tiltalende løsning. Vangene består av Lifjell stein.

Bedet foran huset fikk en kant av storgatestein og i arealet mellom bed og støttemuren ble det lagt grus i omtrent samme brunfarger som den brukte gatesteinen.

Skriv inn og trykk enter for å søke